Kapu pieminekļu dizains

Ikvienā kultūrā īpaša nozīme ir cilvēku attieksmē pret viņu tuvinieku un radinieku  apbedījuma vietu.  Šāda vieta viņu iztverē ir svēta, tāpēc ikviens to cenšas labiekārtot un uzturēt pilnīgi tīru. Noformējot pieminekli, ikviens cilvēks pauž savu mīlestību un cieņu, saglabājot labestīgu un gaišu piemiņu par aizgājušo cilvēku, tāpēc arī mūsdienās joprojām savu aktualitāti nezaudē pieminekļu dizains kapsētā.

Dažādu konfesiju kapakmeņu dizains

Piemineklis ir galvenais ikvienas apbedījuma vietas atšķirīgais elements. Jebkurā kultūras vidē kapakmens forma ir atšķirīga: no nelieliem kapakmeņiem līdz lieliem memoriāliem kompleksiem un milzīgām plāksnēm. Dažādām konfesijām pieminekļu vizuālais izskats ir ar savām īpatnībām, tāpēc gadījumā, ja apbedījuma vietā ir vairāki cilvēki, iespējams ievēlēties atbilstošus variantus.

Kapu pieminekļu dizains 1
Kapu pieminekļu dizains 2

Mūsu uzņēmumā Jūs varat izvēlēties jebkuru kapakmens formu, materiālu un dizainu, kā arī noformēt pilnvērtīgu memoriālo kompleksu. Atbilstoši Jūsu vēlmēm un finansiālajām iespējām, mēs ieteiksim vairākus variantus, kas ļaus izprojektēt un izgatavot pieminekli:

  • Jūs varat izvēlēties iepatikušos kapu pieminekļu dizainu un formu no gatavajiem izstrādājumiem mūsu katalogā.
  • Jūs varat pasūtīt pieminekli pēc savām skicēm, ko koriģēs mūsu speciālisti.

Pieminekļu materiāls

Ne mazāk svarīgs pieminekļu izgatavošanas posms ir piemērota materiāla izvēle.  Pašlaik vispieprasītākais materiāls ir granīts, kura popularitāte skaidrojama ar tā atbilstošajām īpašībām šādam nolūkam. Granīts spēj pārvarēt dažādus laika apstākļus un temperatūras svārstības. Tam arī piemīt augsts blīvums un izturība, ļaujot granīta piemineklim nokalpot ilgus gadus.

Kapu pieminekļu dizains 3
Kapu pieminekļu dizains 4

Kad materiāls ir izvēlēts, ir svarīgi īpašu uzmanību vērst vārdu un datumu uzrakstiem, portreta izvietojumam, dekoru elementiem un pieminekļa apdarei. Memoriālā kompleksa noformējums un dizains ietver apmaļu, puķu dobju, galdiņu, cokolu, vāžu, plākšņu un citu elementu izvēli.

Apbedījuma vietu ainavu dizains

Mūsu uzņēmums sniedz arī ainavu dizaina pakalpojumus, jo mūsdienās vairumam cilvēku neatliek laika aizgājušā tuvinieka kapa vietas kopšanai aizņemtības dēļ, tāpēc daudzām apbedījuma vietām novēroja nesakoptība.  Šādos gadījumos par kapa vietas dekoriem jāizvēlas augi, kuriem nav nepieciešama īpaša kopšana, vai arī daudzgadīgi skujeņi. 

Kapu pieminekļu dizains 7
Kapu pieminekļu dizains 8

Apbedījuma vietas ainavu dizaina pakalpojumu saraksts ietver:

  • Pieminekļu un kapakmeņu dizains
  • Grunts nomaiņa un nezāļu ravēšana
  • Bruģa, plākšņu klāšana vai nobēršana ar dekoratīvajām šķembām
  • Augu stādīšana vai noformēšana ar mākslīgo zālāju
Kapu pieminekļu dizains 5
Kapu pieminekļu dizains 6

Lai pasūtītu pieminekļa dizainu, noteikti vērsieties mūsu uzņēmumā. Pateicoties kapakmeņu dizainam un ainavu dizainam, mēs realizēsim visas mūsu klientu idejas, izveidojot lielisku un reprezentablu ansambli. Mēs garantējam pieņemamas cenas un augstu darbu izpildes kvalitāti noteiktajā termiņā.