Foto izvēle portretam uz kapu pieminekļa

Foto izvēle gravējumam uz pieminekļa - tas ir process, kam piemīt daudz nianšu. Portreta gravējums sniedz iespēju iemūžināt sirdij dārgu attēlu skaistā, izturīgā un ilgi kalpojošā akmenī, bet, lai portrets būtu precīzs un atbilstu visām iecerēm, ir pareizi jāizvēlas fotogrāfija, pēc kuras tas tiks veikts.  Šajā rakstā mēs ar jums noskaidrosim, kādām prasībām jāatbilst foto izvēlei portretam uz pieminekļa.

Gatavā portreta izmērs uz pieminekļa

Kas jāzina pie foto izvēles?

Izvēloties attēlu portretam, ir jāpārdomā, kādu jūs vēlētos atcerēties no dzīves aizgājušo tuvo cilvēku. Ja gadījumā jūs nespējat sameklēt piemērotu individuālu fotogrāfiju, tad iespējams izmantot grupas foto, bet jāatceras, ka cilvēkam uz foto ir jābūt labi redzamam, attēlam jābūt redzamam līdz pleciem.

Ja jūs vēlaties pasūtīt pieminekli ar interneta starpniecību, tad arī fotogrāfija jānosūta elektroniskā veidā. Ja pasūtījums tiek veikts uzņēmuma birojā, tad foto var nogādāt papīra variantā. Piemineklī iestrādātam portretam derēs jebkurš foto, galvenais, lai tas būtu skaidrs. Var izvēlēties profesionālu, pašu fotografētu, krāsainu vai melnbaltu foto. 

Kādas fotogrāfijas nederēs?

  • Sliktas kvalitātes
  • Nepietiekamas izšķirtspējas
  • Uzņemtas ar telefonu
  • Neskaidras, izgaismotas vai pārāk tumšas
  • Palielināti foto (pašu spēkiem vai fotosalonā).

Pašiem rediģējot fotogrāfijas, to kvalitāte var ievērojami mazināties. Fotogrāfijas gravīra sanāks skaidra tikai tad, ja paša uzņēmuma kvalitāte būs pēc iespējas augstāka. Noteikti sagādājiet oriģinālu! Minimālais foto izmērs ir 3x4 cm.

Gatavā portreta izmērs uz pieminekļa

  • А4 formāts - attēla izmērs 22х30 cm. Pilnais sejas izmērs, pasūtot portretu šādā formātā būs 18 līdz 22 cm.
  • А3 formāts - attēla izmērs 30х40 сm. Pilnais sejas izmērs, pasūtot portretu šādā formātā būs no 20 līdz 24 cm.
  • А2 formāts - portrets pilnā augumā. Pilnais sejas izmērs, pasūtot portretu šādā formātā būs no 18 līdz 20 cm.

Kā notiek fotogrāfijas gravēšana

Kad būsiet izvēlējušies fotogrāfiju, tiks veikta tās retuša - attēla sagatavošana gravēšanai. Retušas laikā iespējams nomainīt apģērbu, pārveidot matu sakārtojumu vai veikt citas izmaiņas.

Pēc retušas veikšanas un pasūtījuma saskaņošanas portreta gravēšanu veic speciāla mašīna, ko vada dators - tas ļauj izveidot ļoti precīzu attēlu, ar vismazākajiem pustoņiem.

Ja ir nepieciešams, portretu var iekrāsot ar speciālu krāsu spilgtākam kontrastam ar akmeni. Jo sevišķi aktuāli tas ir krāsainajiem akmeņiem - tiem toņa pāreja mazāk izceļas.

Tāpat arī var pasūtīt mākslinieciski veidotu portretu. To gravēs meistars-mākslinieks ar rokām.